Velg en side

Stolen er laget av materialer på 48 X 30 mm, og har en fin finish. Legg merke til at jeg bruker 10 spiler i bredden. Aller kanter er rundet med fres og overflatene pusset med fint pussepapir. Jeg oljer alt av treverk med Tjæralin treolje med farge grå. Treoljen inneholder lite løsemidler og har et svært høyt oljeinnhold i tillegg til tretjære, linolje og sopphindrende middel. Dette gir en homogen overflate, samtidig som den bevarer treverket. Den motvirker gråning og oppsprekking av treverket. Stolene er montert med tau av type Hampex som  er et treslått tau av PP som ligner hampetau. I motsetning til hamp er Hampex egnet for utendørs bruk. Stolen har følgende mål: ca. 103x63x95.

Litt historie om stolen

Denne stolen blir opprinnelig kalt Kentucky Stick chair. Jeg begynte og lage denne stolen mange år før den ble kjent og populær i Norge. Første gang jeg så og prøvde den var på en ferie i Costa Rica. Jeg bodde i et lite hus som jeg leide i jungelen på den karibiske siden av landet. Huset hadde en liten terrasser med to stoler som vi satt i om kvelden og hørte på allede ukjente lydene fra jungelen, det var en adrion deck chair og en Kentucky Stick chair. Jeg forelsket meg i begge disse  stoltypene og bestemte meg at dette var stoler jeg måtte lage når jeg kom hjem. Planen var og lage to stoler til meg selv og min bedre halvdel.

Stolene ble fort en suksess og bestillinger fra naboer og venner begynte og komme inn. Jeg har med tiden endret noe på designet for å øke sittekomforten, jeg vil påstå at mine er de beste stolen og sitte i. jeg bruker kun materialer av den beste kvalitet og bruker mye tid for at overflaten skal bli så fin som mulig. Det skal ikke se ut som materialene kommer rett fra kappsaga. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.